Ir dzirdēts teiciens, ka banku var nosist ar avīzi, kas tā īsti Latvijā nedarbojas, bet pēdējā desmitgade neapstrīdami  ir pierādījusi, ka cilvēku gan var nogalināt ar tiesas spriedumu.

Piemēru ir ļoti daudz, bet  šoreiz  pieminēšu  tikai vienu, bet kliedzošu.

 Vitālijs par saviem sertifikātiem privatizēja dzīvokli Ikšķiles ielā, Rīgā, reģistrējot to zemesgrāmatā uz laulātās vārda. Nekādus kredītus Vitālijs nav ņēmis un savu piekrišanu dzīvokļa ieķīlāšanai nav devis, bet tiesa trīs instancēs pielēma vērst piedziņu uz Vitālijam piederošo dzīvokli. Jānorāda, ka arī viņa laulātā nav ņēmusi kredītus, bet  a/s “DNB banka” ir pamanījusies reģistrēt  hipotēku uz Vitālijam piedorošo dzīvokli, bez paša Vitālija piekrišanas.
 
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneses D.Ķeire un K.Vinte-Korme, Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesneši I.Ošiņa, O.Blūmfelde, V.Vazdiķis, AT Civillietu departamenta tiesneses M.Zāģere, Ļ.Kušnire, I.Lauka bez sirdsapziņas pārmetumiem nolēma, ka a/s “DNB banka” intereses iegūt Vitālija īpašumu, neskatoties uz to, ka Vitālijs nekādus dokumentus ar šo kredītiestādi nav parakstījis, ir vērtējamas augstāk par Vitālija tiesībām uz īpašumu, kas ir viņa vienīgā mājvieta.
 
Vitālijam šī situācija izrādījās par smagu un pēc iepazīšanās ar tiesu spriedumiem 65 gadīgais Vitālijs nu jau ir miris un apglabāts.
 
Nav ne mazāko šaubu, ka uz Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnešu D.Ķeires un K.Vintes-Kormes, Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesnešu I.Ošiņas, O.Blūmfeldes, V.Vazdiķa, AT Civillietu departamenta tiesnešu M.Zāģeres, Ļ.Kušnires, I.Laukas sirdsapziņas ir 65 gadīgā Vitālija dzīvība.
 
Vai šie tiesneši kaut mazākā mērā izjūt  atbildību par sekām kādas ir radījuši viņu pieņemtie spriedumi? Domāju, ka nē.
 
Vitālijs jau nav vienīgais, kurš tika noslepkavots ar tiesas spriedumu, bet miršanas apliecībā kā nāves iemesls minēta sirds mazspēja, un visi piesauktie tiesneši nekad netiks saukti pie atbildības par slepkavību un turpinās postīt citu cilvēku dzīves.
 
Neskatoties uz to, ka nekādu sodu par šīm slepkavībām tiesneši nesaņems, bet tomēr gribētos, lai viņi katru nakti murgos redz savus upurus.

Redakcija.

Tiesa un likums šajā valstī aizsargā tos, kas tajā valda- svešzemju banksterus un spekulantus. Ko mūsu valstī dara skandināvu bankas?

Komentāri  

#1 purvaputns 2017-11-24 13:55
sakiet , vai visas tās tiesneses/tiesneši un viņu kucēni vēl dzīvi? ja tā ,tad man nemaz nav žēl Vitālija. nīkuļus žēlot nedrīkst!
#2 kurbads 2017-11-24 16:40
Dzīvi...Līdz pirmajiem banksteru un viņu līdzskrējēju vārtiem...
#3 kurbads 2017-11-24 16:41
Citēju kurbads:
Dzīvi...Līdz pirmajiem banksteru un viņu līdzskrējēju vārtiem...

SĀRTIEM, es gribēju teikt
#4 purvaputns 2017-11-25 00:24
nekas te nenotiek. Vitjka , lai ļaujas, lai šie viņam visu atņem. Pats klusītiņām nomirst... savāda tauta esat. savāda....
šitie ''tiesneši'' pārstās netaisnīgi tiesāt tikai tad, ja zinās, ka šos soda!

You have no rights to post comments

Web Analytics