Redakcija.

Beidzot tas ir noticis..Protams, ka nevienam no iesaistītajiem nebija ienācis prātā, ka tas varētu būt tik ātri..Vara ātri izgāja visus ciklus

, sākot "tā ir ES, mēs neko nevaram darīt, līdz "kļūdai" un "mēs samazināsim"..Nupat rādās, Āšeradena kungs saprot, ka arī viņu pašu var samazināt, jo pat JKP jau veidoja priekšvēlēšanu kampaņu ar tēzēm par OIK reducēšanu..Bet gopņiku morāle darbojās citādi, kā normālu cilvēku- afēra nekļūst likumīga pat tad, ja tā izveidota  tiešā Godmaņa, Kalvīša, Kampara, Pūces un Pavļuta vadībā. Tieši pretēji, apstākļu summa rāda, ka bija mēģinājumi slēpt pēdas, bija amatpersonu grupas koordinētas darbības nelikumīgu privilēģiju radīšanā konkrētam ģimeņu lokam, kas Latvijas koruptīvajās shēmās spēlē ne pēdējo lomu..

Kalnmeijera kungs tagad ar to nodarbosies un mēs apsolām, ka nenolaidīsim no lietas ne acu..Šī ekonomiskā grupējumā rokās ir miljardi un tas ir tas, ar ko nākās sadurties tiesībsargiem..Par šo naudu mūsu purva goblini var nopirkt nelielu arhipelāgu Polinēzijā, iecelt sevi par galvenajiem kanibāliem un dzīvot līdz pensijai laimīgi..Bet dziļi sirdī negribas, lai viņi aizbrauktu, paņemot līdzi sazagto- šī nauda noderēs tepat Latvijā, restaurējot to pēc negausīgās ordas svētkiem..Galu galā, Liepājas jaunajai iestādei piestāv glauni klienti..

Gribējām tāpat pateikties par simtsgadi, ko atcerēsimies ļoti ilgi, par nanopiruetēm, sadragātajām ielām un sabrukušajiem tiltiem..Mēs to visu atcerēsimies, puiši..Un pieliksim visas pūles, lai neviens no Jums un Jūsu partijām nekad nenonāktu varai tuvāk par kilometru. Tāpat ceram, ka varas maksimums, ko kāds no Jums turpmāk sasniegs, būs pietiekams tikai takša dresūrai..

                                                                             Iesniegums.

Šodien, 14.martā ģenerālprokuroram Ē.Kalnmeijeram tika nosūtīts “No Sirds Latvijai” deputātes I.Sudrabas iesniegums, par valsts institūciju amatpersonu prettiesisku darbību vai bezdarbību saistībā ar elektroenerģijas obligātā iepirkuma (OIK) sistēmas ieviešanu un vēlāko kontroles trūkumu, tā pieļaujot valsts līdzekļu izšķērdēšanu.
Eiropas Komisija gala lēmumu (atļauju) par valsts atbalstu ir pieņēmusi tikai 2017.gadā, bet Latvija jau kopš 2007.gada īsteno valsts atbalsta programmas, tātad Latvijas amatpersonas ir piešķīrušas atbalsta pasākumam likumīgo spēku teju 10 gadus pirms Eiropas Komisijas gala lēmuma pieņemšanas.
 Ir zināms, ka kopš 2007. gadā, kad uzsākti OIK pasākumi un izveidota speciāla valsts atbalsta programma, Latvijas valsts ir izmaksājusi vairāk kā 1,5 miljardu eiro,  kurus visticamāk no uzņēmējiem atgūt neizdosies.
Tā kā Latvijas amatpersonas pieņēmušas lēmumus, kas ir pretrunā Līguma par Eiropas Savienību 108.panta 3.punktam, tad ar šo iesniegumu ģenerālprokuroram tiek lūgts:
•         pārbaudīt iesaistīto valsts institūciju pārstāvju rīcības acīmredzamo neatbilstību normatīvajiem regulējumiem;
•         noskaidrot, vai valsts institūciju pārstāvji nenodrošinot atbilstošu kontroli pār OIK sistēmas darbību, iespējams, rīkojoties izteikti     ražotāju interesēs, nav izdarījuši noziedzīgus nodarījumus;
•         izskatīt iespēju vērsties tiesā pret amatpersonām par pilnu zaudējumu atlīdzinājumu.
Kopā ar iesniegumu ģenerālprokuroram tika nodots Ziņojums par aktuālajiem OIK jautājumiem uz 10 lapām.

  Visi dokumentu faksimili pieejami šeit-www.ingunasudraba.lv

 

Komentāri  

#1 purvaputns 2018-03-14 11:55
Labi. Ļoti labi.
Go ,Ingūna, go!
par nelielā arhipelāga iegādi Polinēzijā. nesanāks. Kā latviski saka šitiem nīkuļiem vēl pāris gadu treknā sūdā jāaug, lai tur kaut ko nopirktu. Un arī par kanibāliem tur šie sevi neiecels. Izredzes tikai kļūt pat barību vietējiem. Bet neesmu pārliecināts, ka šie atkritumi tur tiks lietoti, Jo Polinēžieši neēd cilvēku gaļu ēšanas pēc, bet gan rituāli. lai noēstā Manā- Gars,cieņa , gods, drosme, pārietu viņa uzvarētājā- tajā, kas šo noēd. Tā kā vietējiem noziedzniekiem Manā vispār nav, tad viņi noderēs Polinēzijā tikai kā barība haizivīm....

You have no rights to post comments

Web Analytics